in SHAPE zwanger zijn

Als je zwanger bent is het belangrijk om rekening te blijven houden met je gewicht. Ongezonde leefstijl, overgewicht of teveel in gewicht aankomen tijdens de zwangerschap brengt risico’s voor jezelf, je ongeboren kindje en de bevalling met zich mee. Zo is de kans op een miskraam groter en kun je een te hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes ontwikkelen. Daarnaast zijn er voor je ongeboren kindje ook risico’s zoals een te hoog geboortegewicht wat complicaties tijdens de bevalling mee zich mee kan brengen zoals een kunstverlossing of een keizersnede. Het wordt inmiddels steeds duidelijker dat overgewicht tijdens de zwangerschap de kans vergroot  dat je kindje op latere leeftijd ook gewichtsproblemen krijgt.

Tijdens je zwangerschap is diëten absoluut niet aan te raden maar zeker ook niet nodig. Eenzijdig eten kan er zelfs toe leiden dat je ongeboren kindje voedingsstoffen tekort komt.  Het vervangen van ongezonde gewoonten voor gezonde en bewuste keuzen in voedingspatroon en leefstijl kan het verschil maken voor jou en je kindje!

Om de gewichtstoename in je zwangerschap geleidelijk en ideaal te houden is een gezonde leefstijl heel erg belangrijk. Bewegen, een gezond- en gevarieerd voedingspatroon én rust zijn essentieel voor een optimale zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Bewegen tijdens de zwangerschap is belangrijk en gunstig voor de bevalling omdat je hiermee je conditie op pijl houdt. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon zorgt ervoor dat zowel jij als je ongeboren kindje voldoende voedingsstoffen binnen krijgen en je de gewichtstoename beperkt.  En daarnaast is het natuurlijk zo dat hoe meer je aankomt tijdens je zwangerschap, hoe lastiger het is om de kilo’s daarna weer kwijt te raken.

Wanneer je kiest voor borstvoeding zijn gezond gewicht en gezonde leefstijl heel erg belangrijk voor het slagen ervan.  Borstvoeding is in principe de beste start voor je kindje, maar kan daarnaast bijdragen aan gewichtsverlies na je zwangerschap. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat kinderen die borstvoeding hebben gehad  op latere leeftijd minder kans hebben op overgewicht.

Wat bied ik?

Samen kijken we waar verbeteringen in voedingspatroon en leefstijl aangebracht kunnen worden die je daadwerkelijk vol kunt houden. Ik geef je niet alleen informatie en advies maar leer je ook hoe je nieuwe inzichten en gewoonten eigen kunt maken en vast kunt houden zodat jij je kindje de beste start geeft

Ik begeleid ik je op weg naar:

  • Gedragsverandering door je inzicht te geven in je valkuilen en je te leren hoe je hiermee om kunt gaan
  • Passende gewichtstoename gedurende je zwangerschap waardoor na je zwangerschap sneller terug in vorm bent
  • Een gezond en passend beweegpatroon
  • Een optimaal en uitgebalanceerd voedingspatroon voor jou en je ongeboren kindje
  • Een energieke en fitte zwangerschap
  • Een optimale start voor het geven van borstvoeding wanneer je hiervoor kiest

Kan ik je helpen? Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we de mogelijkheden!