Over

Mijn naam is Mirjam  Buter en ik ben het gezicht achter SHAPE for LIFE.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een gezonde leefstijl te combineren met werk, gezin en al het andere waar je als vrouw door geleefd kunt worden, maar neem van mij aan dat het niet onmogelijk is. Sterker nog, als het mij lukt, lukt het jou ook!

Nog niet zo heel  erg lang geleden leefde ik volledig voorbij mezelf. Altijd druk, gehaast, vermoeid, niet fit en bovenal niet in contact met wat ik nodig had. Toen een burn-out daarvan het gevolg was ben ik op zoek gegaan naar manieren om hier door middel van voeding, beweging  en mindset overheen te komen. Van wandelen tot hardlopen, van yoga en mindfulness tot krachttraining; ik heb het allemaal gedaan en daarbij ondervonden hoe belangrijk beweging is voor je lichamelijke en mentale conditie. Al gauw ging ik mij beter voelen en toen ik daar ook gezond en bewust bij ging eten veranderde ik langzaam maar zeker in de persoon die ik vandaag de dag ben; fit, energiek, slank, gezond, zelfverzekerd, sportief en een keukenprinses (al zeg ik het zelf  😉 ) Hier ben ik mijn burn-out nog iedere dag dankbaar voor!

Tijdens mijn persoonlijke zoektocht kwam ik terecht in de wereld van gezonde voeding en leefstijl. Er is tegenwoordig enórm veel aanbod op dit gebied en  daardoor ontzettend lastig om je weg te vinden tussen alle verschillende diëten, visies en adviezen.  Vaak is het aanbod voornamelijk gericht op een korte termijn effect, meestal gewichtsverlies,  terwijl de basis voor een levenslange leefstijlverandering ligt in het veranderen van je gedrag. Op het gebied van voeding en leefstijl  rondom zwangerschap is het niet anders. Er is heel veel informatie te vinden, enerzijds prettig, anderzijds verwarrend.

Ik ben opgeleid tot voedingscoach zodat ik vrouwen zoals jij kan helpen met het verbeteren van  leefstijl  (overgewicht  of niet),  het behalen van gewichtsverlies of het behouden van een passend gewicht. Naast voedingscoach ben ik obstetrie verpleegkundige en al jaren werkzaam binnen de verloskunde in een groot ziekenhuis. Ik heb dan ook de professionele kennis en ervaring ten aanzien van zwangerschap, geboorte en kraamtijd en kan je begeleiden in het maken van bewuste en gezonde keuzes die binnen jouw specifieke situatie  passen. Ik ga verder dan het geven van adviezen alleen en bied daarom ook intensievere trajecten om je te helpen resultaat waar te maken en vast te houden.

Wil jij ook een SHAPE for LIFE? Kijk hier wat ik voor jou kan betekenen!